Проект „Galaxy center“

Този много симпатичен апартамент, беше едно малко предизвикателство. Апартамента или по – скоро студиото е с площ 47 кв.м.

Преди да запретнем ръкави с работа по него, то се състоеше от общо помещение от около 39 кв.м и две отделни малки, респ. баня и килер с по около 4 кв.м всяко.

Изискването към нас беше, студиото да се превърне в апартамент за един обитател, да разполага с кухня, дневна, спалня, като се обособят отделни зони за хранене, отдих и почивка.

Стартирахме с преградна стена от гипсокартон в основното помещение, благодарение на която получихме двете помещения предвидени за дневна и спалня, които станаха достатъчно големи за да удовлетворят всички изисквания на клиента.

Антре

Непосредстено до входната врата само по себе си се обособи кът за малък гардероб и огледало и поеха ролята на антрето.

В по – голямото вече помещение след изграждането на стената, изведохме ВиК изводи от банята и разгънахме една доста голяма П-образна кухня, която съдържа всичко необходимо за едно съвремeнно жилище, в т.ч. вградена фурна, котлони, абсорбатор, вграден хладилник, вградена миялна машина, като всичко това е подплатено с механизми с високо европейско качество.

Кухня

Дневна

 

Тъй като не разполагахме с място за трапезарна маса, предвидихме барплот, придружен с три средно високи стола.

Барплот

Кухнята оцветена в свеж лаймов цвят продължава в TV модул и три на брой рафчета, прегърнали носеща колона, която от визуален недостатък се превърна в ефектно продължение на кухнята.

На срещуположната стена или по скоро на вече новоизградената такава, нанесохме средно релефна декоративна мазилка в кафяв нюанс и перлен филм.

Спалнята изпълнихме в бледо лилав отенък и акцентираща сиво-лилава стена. Огромният гардероб поместихме в оформилата се ниша до вратата и затворихме с две плавно плъзгащи се интериорни врати.

Спалня

 В допълнение предложихме тапицирано в кожа легло, на което сложихме механизъм за повдигане на матрака, което открива още един обем за съхранение на вещи.

Спалня

Спалня

Двете нощни шкафчета прилепват плътно към таблата на леглото и отредиха мястото на тоалетката.

Килера преобразихме в мокро помещение, в което освен място за пералня и сушилня, намерихме място и за етажерки, които чрез система за стилажи прикрепихме към стените.

Баня

Банята изпълнихме в тъмни тонове, които се допълниха със светлите цветове на санитарията, шкафа за мивката и огледалото.

Баня

 

Изградихме поддушово корито и поставихме душ-параван с врата, който е изпълнен в стъкло бронзе, което пък внесе още топлина от пречупващата се в него светлина идваща от игривите лунички по тавана.

Баня

2 thoughts on “Проект „Galaxy center“

  1. Цялостният резултат е поразяващ и така дори въпреки малката квадратура жилището изглежда напълно завършено без да му липсва нищо. Това което се пита сигурно всеки ,който види това е колко ли струва да се постигне ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *