Проект – Панелното жилище през „розови очила“

Дневна

Всички знаем или поне сме чували „Какво е да направим ремонт на „панелка“? …“Въпреки този факт обитателите на този апартамент, бяха достатъчно смели да потърсят помощ за неговият ремонт, като в последствие всеки детайл беше изработен с кадифена ръкавица.

Жилището се разполага на 85кв.м, които съставни помещения са дневна, спалня, детска, баня + WC, мокро помещение и малка тоалетна, която вече беше обособена за гардеробна.

Дневна

Предизвикателството в този апартамент бяха обособяването на два балкона, единият от които е към дневната, а вторият в спалнята.

С помоща на три плъзгащи интериорни врати разширихме квадратурата на обособеният балкон и чрез нахлуващата през тях естественна светлина осветихме цялата  дневната.

Дневна

Дневна

 

В последствие аранжирахме „балкона“с ратанови мебели и каменна декорация по стените, като идеята на този кът беше да го превърнем в  уютно и релаксиращо място за горещото сутрешно кафе, любимата книга или просто място в което обитателитеда се насладят на миг спокойствие след тежък работен ден!

Кухня

Подовата настилка която използвахме в дневната е светъл ламинат, който имитира застаряло дюшеме, претапицирахме съществуващият диван и поставихме модерни и не натрапващи мебели. Използваните материали в дневната и преходната към нея кухня, са ламинирани плочи от дъвесни частици.

Кухня

Трапезария

Една голяма огледална повърхност може да увеличи дадено пространството! Така и направихме като поставихме огромно огледало на една от стените в антрето, чиято широка рамка бе направена от кожа и не позволяваща на огледалото визуално да се слее с цвета на стените.

В разширената чрез обасобеният балкон спалня, използвахме тъмен ламинат, напомнящ на прояден от дървесни вредители паркет, запазихме някои от старите мебели и внесохме интересен съвременен интериор, като поставихме на стената зад леглото груба и боядисана в тъмно сиво мазилка, а телевизорът поставихме върху елемент от гипсокартон със съпътстващи го диодни светлини.

Баня

В банята за да се създаде стилова единност, поставихме на пода и стените извън направената душ-кабина, паркет за мокри помещения, като по този начин избегнахме стандартното обзавеждане. В душ-кабината поставихме по пода и стените гранитогрес, наподояващ корозирала медна повърхност. Използвахме модерни мебели и санитария.

Баня, душ- кабина Баня

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *